Intr-o lume in care se vorbeste din ce in ce mai des despre colonizarea altor planete si de inteligenta artificiala, stiinta devine tot mai mult, in mod paradoxal, o disciplina ezoterica. Din ce in ce mai putini copii raportat la numarul de oameni din lumea civilizata intra in domeniul stiintei. In Romania, lucrurile stau si mai prost din cauza lipsei de fonduri si de interes din partea profesorilor.
In ultimii 100 de ani, umanitatea a reusit sa evolueze stiinta si tehnologia foarte mult; am facut acest lucru oferind oamenilor uneltele necesare pentru a invata. Prin intermediul scolilor si al facultatilor am diseminat cunostiinte intr-un mod eficient si rentabil, iar acum, datorita tehnologiei si a comunicatiilor la viteza luminii, lucrurile se schimba iar! Suntem in procesul unei schimbari de paradigma in educatie si societate, intr-o lume competitiva, ideile inovatoare pot fi la orice pas, singurul impediment fiind resursele disponibile oamenilor de rand, mai ales copiilor.
Exista o gandire eronata legat de stiinta, in domeniu e cunoscuta drept mitul geniului singuratic, adica o persoana care va revolutiona sau a revolutionat intr-un domeniu de una singura. Acesta este doar atat, un mit, adevarul este ca stiinta este un proces continuu ce se bazeaza pe descoperirile celor dinaintea ta. Sunt multi copii in jurul nostru care pot ajuta putin cate putin la acest proces, problema este ca acesti copii, de cele mai multe ori isi pierd interesul din cauza faptului ca nu le este stimulata curiozitatea catre stiinta la scoala sau acasa. Motivele sunt diverse, la scoala de cele mai multe ori lipsesc fondurile pentru a putea cumpara echipamentele necesare.
Noi speram ca oferindu-le copiilor unealta necesara prin μVerse, ei vor experimenta si descoperi singuri lumea inconjuratoare. Astfel, consideram ca putem mentine viu interesul copiilor in stiinta chiar si in afara scolii.